Wie is Joop Teggelove?

Wie is Joop Teggelove?

Ik ben geboren in Zwolle, leef sinds 1999 op de Veluwe en ben lange tijd werkzaam geweest in de energie- en waterwereld. Dat de eerste levensjaren veel van je leven bepalen begon ik mij na verloop van tijd steeds beter te realiseren. De beelden en indrukken van vijf oorlogsjaren zijn daar een sprekend voorbeeld van. Maar ook en vooral de positie, die ik als kind in die periode en de daarop volgende jeugdtijd in het gezin innam. Met name de dominante rol van mijn vader maakte mij tot een verlegen kind. Je mond echt open doen was er niet bij. Het heeft me jaren gekost om boven dit minderwaardigheidscomplex uit te groeien. Werken en prestatie’s leveren leken de enigste zaken, die van belang waren. “Als ‘n ander ‘n acht heeft moet jij zorgen dat je ‘n achtenhalf hebt”, heeft me lang door mijn hoofd gespookt. Het gevolg was, dat mijn leven heel lang gericht geweest is op presteren, zakelijks iets neerzetten, het beter willen doen dan anderen en dat lukte ook nog. Ik had alles, ‘n gezin, ‘n mooie woning, zakelijk succes. En ik voelde mij daar goed bij, totdat er een ommekeer kwam in mijn belevingswereld. Zoals vaak in dit soort zaken, waren daar signalen van buitenaf voor nodig. Bij mij waren het er drie, waarvan de meest ingrijpende plaatsvond op zondagavond 29 augustus 1993 in Hongarije. Van toen af aan stond mijn leven op zijn kop. Ofschoon ik het voor mijzelf probeerde tegen te houden, liet de transformatie zich niet keren en vijf jaren later koos ik voor een ander bestaan. En zelfs mijn huwelijk, waarvan ik dacht dat het tot aan mijn dood zou bestaan, leed schipbreuk. Ik begon terug te kijken, cursussen te volgen, zoals Innerlijk Kind, Reiki, the Work of Byron Katie etc. Lezingen en workshops te bezoeken en alles waarvan ik voelde, dat het nodig was in mijn helings- en zuiveringsproces. Ik weet nu, dat de weg naar binnen een lange weg is, maar ook, dat we over een innerlijk kracht beschikken, die ver uitgaat boven ons eigen weten. Sindsdien is er heel veel moois met me gebeurd. Zijn er zoveel mooie mensen op mijn levenspad verschenen, zoveel onvoorwaardelijke liefde, dat ik het haast niet begrijpen kan. Ik weet nu waarom ik in dit gezin, op dat tijdstip geboren mocht worden. De spiritualiteit die ik al vanaf mijn tienertijd ervaarde, kreeg de aandacht die het nodig had dankzij onder andere mijn vader en de signalen! Dankjewel, want niets gebeurt zonder diepere betekenis. Ik heb ervaren, dat we onderdeel zijn van een groter plan en wanneer er iets ingrijpends in je leven plaatsvindt, dat dat een roep, het begin, het wakker-worden kan zijn naar een pad met belangrijkere dingen in het leven. Mijn eerste “spiritualiteit” was Yoga, dat ik inmiddels al meer dan 25 jaren beoefen. Daarnaast ben ik gediplomeerd sportmasseur en gecertificeerd voetreflexoloog. ‘n mooi moment in mijn leven was de opleiding in 2002 als Coach in “the Work of Byron Katie”. Sindsdien heb ik Katie regelmatig als Staflid geassisteerd in haar jaarlijkse aanwezigheid in het Montessori-College en de Westerkerk in Amsterdam en tijdens opleidingsscholen in Duitsland, Los Angeles en Joshua Tree. Zie voor referenties van cursisten onder “The Work”-“Activiteiten”-“Referenties”. Als laatste voor mij belangrijke “wapenfeit”, ben ik na 16 maanden opleiding als Reiki-Master in het traditionele Usuï System of Reiki Healing, in 2002 ingewijd door drs. Arianne Groeneveld en sindsdien lid van de Reiki-Alliance. (www.reikialliance.com)